VITEKRIST
Friday, May 23, 2008
Hur blir man medlem i Livets ord?
Med stor iver jag började läsa den första artikeln i en serie av Dagen.se om Livets ord. Besvikelsen lät dock inte vänta på sig. Det var bara gammal skåpmat!

Kanske jag blev så besviken eftersom den tidigare artikelserien om Stockholmsförsamligen Karisma avslöjade den friförsamligens ledning som ett gäng bedragare, förskingrare och skurkar. De artiklarna var det verkligen drag i!

Livet ord framstår mest som den mest ärliga och gudstillvända församligen i hela världen och kritiken är så fadd att man börjar undra om skribenten är medlem i Livets ord eller nära släkting till Ulf Ekman?

Om artikeln är sann så kommer i alla fall jag att överväga att bli medlem i Livets ord. Det framgår ju tydligt att tror man på Vitekrist och siktar på en Vitekristcentrerad församling så är det Livets ord som gäller.

Källa:
Dagen.se Dokument Livets ord, del 1:
Därför granskar Dagen Livets ord


Teologin
Den andra delen av Dagens granskning av Livets ord känns mer vederhäftig än del 1. Här framkommer inte heller några nyheter dock. JDS-läran behandlas och avhandlas, sammanfattingsvis kan sägas att Livets ord och Ulf Ekman inte undervisar JDS. Jag är definitivt inte någon teolog och har aldrig förstått de djupare sammanhangen i JDS. För mig räcker det med en enkel barnatro. Jag har Vitekrist som Herre helt enkelt.

Intressant är dock perspektivet på kritiken mot Livets ord. Den kom från alla håll. De kristna och världen anklagade Livets ord för att vara elitistisk och att predikan bara handlade om pengar och demoner och prestation. Livets ord nekade.

När Ulf Ekman sade att, "socialismen inte kommer från Gud och då finns det bara ett annat håll den kan komma från", så kokade det i det socialistiska landet Sverige.

I efterhand kan sägas att Livets ord hade i stort rätt hela tiden och kritiken är idag lågmäld. Ulf Ekman är idag mindre konfrontativ mot andra kristna och människor blir helade, upprättade och framför allt frälsta på Livets ord. Vem annan är djävulen kan kritisera det?

Källa:
Dokument Livets ord, del 2 - Teologin


Hur blir man medlem i Livets ord? posted by Vitekrist @ 2:43 AM  
2 Comments:
  • At Friday, May 23, 2008 at 6:19:00 AM PDT, Blogger Feffe said…

    Du gör en egen tolkning av artikeln. Jag tycker den beskriver Livets ord på ett öppet och ärligt sätt - en bra inledningsartikel helt enkelt.

    Det låter som om du förväntar dig värsta skvallerpressen, men då kan du vända dig till någon av de större kvällstidningarna istället. Där är det ofta totalt svart-vitt, precis som Livets Ord beskrivs i denna artikeln - inte sant? Skillnaden är att Dagen väljer att inte överdriva som gärna kvällspressen gör, åtminstone inte spetsa till formuleringarna lika hårt. Nä, Vitekrist, vänta in följande artiklar eller hellre gör ett eget besök hos Livets Ord så kanske du kan bilda dig en ärlig uppfattning om var församlingen står idag. Själv har jag aldrig varit särskilt tilltalad av det sätt som församlingen väljer att föra ut det kristna budskapet på. Däremot anser jag att dagens församlingar är lika tydliga med det kristna budskapet som Livets Ord vågar vara, men kanske presenterar det på ett annat sätt.

     
  • At Friday, May 23, 2008 at 1:48:00 PM PDT, Anonymous Anonymous said…

    Tack för din kommentar Feffe.

    Jag var lite ironisk och tillspetsad när jag skrev mitt inlägg. Jag har varit på LO några dussintals gånger och jag ser att de predikar Guds ord.

    Jag upplevde det som en broder från en finsk missionskyrka uttryckte det när vi bastade på Scandic Hotel i Uppsala. Han såg ingen konflikt mellan missionskyrkan och Livets ord men han sade med en kraftig finsk brytning:

    "Predikan på Livets ord får missionskyrkan att framstå som rena söndagsskolan"

    Men jag ska göra som du säger och vänta in de följande artiklarna.

     

Post a Comment

<< Home
 
Jag har inte kommit för att sända frid, utan svärd. Matt 10:34
Vitekrist skräckhjälm
Previous Post
Archives
Psaltaren 110

Din makts spira skall Herren utsträcka från Sion, du skall härska mitt ibland dina fiender.

Villigt kommer ditt folk, när du samlar din här. I helig skrud kommer din unga skara framgent inför dig, som daggen kommer ur morgonrodnadens sköte.

Herren har svurit och skall inte ångra sig: Du är en präst till evig tid efter Melki-Sedeks sätt.

Links